Delegacija Sankt Peterburga u radnoj poseti Paraćinu

Delegacija Sankt Peterburga u radnoj poseti Paraćinu

Podsticanje neposredne saradnje u oblasti kulture, turizma i obrazovanja bila je jedna od tema današnjeg sastanka koji su predstavnici lokalne samouprave održali sa članovima delegacije iz Sankt Peterburga. Sastanku su prisustvovale predsednice Opštinskog veća Dvorskog okruga Marija Vladimirovna Biserova, kao i Astahova Anna Aleksandrovna iz Senoja, koja je istakla da je cilj posete Paraćinu upoznavanje sa radom opštinskih službi i svih grana privrede u našoj opštini.

Goste iz Sankt Peterburga dočekao je predsednik opštine Vladimir Milićević, predstavivši ruskoj delegaciji privredne, turističke i kulturne potencijale opštine Paraćin. Poseta ruske delegacije usledila je nakon svega nekoliko meseci od kada je Milićević boravo u ruskom Sankt Peterburgu. Tada je u društvu lokalnih privrednika i dekana Fakulteta za hotelijerstvo i turizam razgovarao sa predstavnicima ovog grada o mogućnostima saradnje izvršnih organa lokalnih vlasti.

Opštinu Paraćin je nedavno posetio gradonačelnik pariske opštine Port Marli, Serdik Pemba Marine. Tom prilikom bilo je reči o mogućnostima za eventualnu saradnju između оve dve opštine.

Nakon sastanka, gosti su sa domaćinima razmenili simbolične poklone. Delagacija iz Sankt Peterburga radnu posetu Paraćinu završila je obilaskom Zavičajnog muzeja, Kulturnog centra kao i manastirima Ravanica i Sisevac.