Dečiji karneval u centru Paraćina

Dečiji karneval u centru Paraćina

Loši vremenski uslovi nisu pokvarili dobro raspoloženje dece u centralnoj gradskoj ulici koja su učesvovala na desetom jubilarnom Dečijem karnevalu. Na muzičkoj sceni su se smenjivali maskirani mališani, a kišobrani svih boja su učinili da zaboravimo na nešto hladniji sedamnaesti septembar. U ovoj tradicionalnoj manifestaciji učestvovali su predškolci, kao i učenici nižih razreda osnovnih škola.

Koreografiju, kostime i muziku za nastup birali su mališani u dogovoru sa svojim učitečljicama i vaspitačicama. Jedna od njih otkrila nam je da iako je bilo malo vremena za organizaciju uspeli su da prikažu kulturu i običaje drugih zemalja.

Vremenski uslovi nisu im bili naklonjeni ali su upornost i želja mališana za dobrom zabavom pobedili, pa je ova manifestacija održana uprkos lošem vremenu i kiši. Zanimalo nas je kako je izgledao njihov scenski nastup.

Turistička organizacija Paraćin i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacije nakon dve godine pauze nastavili su saradnju organizacije Dečijeg karnevala. Ova zabavna manifestacija je već dugi niz godina deo obeležavanja Dana opštine Paraćin.

Nakon Etno festa i dečijeg karnevala, u okviru Krstovdanskih svečanosti u subotu će po prvi put biti organizovano i Državno prvenstvo u streličarstvu u Sisevcu.