Danilo Cicmil počasni građanin Ćuprije

Danilo Cicmil počasni građanin Ćuprije

Povodom Dana opštine Ćuprija 13. oktobra, odlukom koju je na današnjoj sednici donela Skupština opštine Ćuprija, zvanje počasnog građanina dodeljeno je Danilu Cicmilu, savetniku predsednika Republike Srbije za investicije.

Kako stoji u obrazloženju odluke, Cicmil je najveće priznanje Opštine Ćuprija dobio za „doprinos jačanju, unapređenju i razvoju privredno-ekonomskih rezultata opštine Ćuprija“.

Što se tiče drugih priznanja i nagrada, zahvalnice će 13. oktobra, na svečanoj sednici Skupštine opštine Ćuprija, kao pojedinci da dobiju novinar Veljko Vlahović za dugogodišnji rad i izveštavanje sa sportskih događaja i Slavoljub Jovanović Zonac za istaknut pedagoški rad i dostignuća u oblasti sporta, zatim donatorska organizacija SWISS-pro za dodeljivanje značajnih sredstava za realizaciju projekata iz oblasti socijalne zaštite, Dom zdravlja „Ćuprija“ zbog angažovanja na sprečavanju širenja pandemije na teritoriji opštine Ćuprija, Kovid ambulanti Doma zdravlja „Ćuprija” u Ćupriji za angažovanje na sprečavanju širenja pandemije na teritoriji opštine, kao i Opšta bolnica u Ćupriji „za izuzetnu požrtvovanost u radu svih kovid odeljenja pri lečenju obolelih“.

Kao i prethodnih godina, novčane nagrade idu u ruke strelaca protivgradne stanice Radarskog centra „Bešnjaja”, kako stoji u obrazloženju, zbog izuzetnog zalaganja na zaštiti poljoprivrednih useva, imovine i ljudi“.


Od ostalih tema Devete redovne sednice Skupštine opštine Ćuprija treba istaći da je odbornička većina danas donela Odluku o izmenama i dopunama odluke o budžetu, a valja podsetiti da je ovaj rebalans usledio jer je budžetska sredstva trebalo povećati za iznos koji je pre svih Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede usmerio za razvoj ruralne infrastrukture u ćuprijskoj opštini.

Odbornici su doneli i odluku kojom se utvrđuju olakšice zakupcima poslovnog prostora u vlasništvu opštine zbog štete nastale epidemijom kovidom, „zeleno svetlo“ dato je Kadrovskom planu Opštinske uprave, a ovaj skupštinski izveštaj zaključimo informacijom da je master istorije Stefan Stamenković danas imenovan na mesto direktora Ustanove kulture „Ćuprija“.