Dan opštine Rekovac i epidemijska situacija u ovom mestu

Dan opštine Rekovac i epidemijska situacija u ovom mestu

Ove godine će Dan opštine Rekovac 17. oktobra njeni meštani obeležiti u nešto skromnijem okruženju zbog epidemije korona virusa. Prema najavama, najpre će predstavnici lokalne samouprave na čelu sa predsednikom opštine Aleksandrom Đorđevićem položiti vence na spomenik palim borcima, a nakon toga će održati i svečanu sednicu u Domu kulture.

Tom prilikom su meštani Levča dobili obećanja od kojih su neka već ispunjena, kaže Đorđević.  Zato su se na skupštini opštine Rekovac na poseban način zahvalili lično predsedniku Republike Srbije.

Aleksandar Đorđević dodaje da je pored predsednika Republike Srbije još mnogo onih koji su doprineli razvoju opštine Rekovac.

Epidemijska situacija u opštini Rekovac nije stabilna, ali se u poslednje vreme polako smanjuje broj novozaraženih na dnevnom nivou. Đorđevića ohrabruju ovi podaci ali ne i procenat vakcinisanih sugrađana.

U rekovačkom Domu zdravlja bez prethodnog zakazivanja dostupne su Sinofarm i Fajzer vakcine. Predsednik ove opštine kaže da je održavanje kulturnih manifestacija svedeno na minimum i apeluje na Levčane da poštuju sve mere prevencije.