Da li korona virus ove zime odlazi u zaborav

Da li korona virus ove zime odlazi u zaborav

Poslednjih meseci broj novih slučajeva korona virusa u Paraćinu na dnevnom nivou daleko je manji u odnosu na period od pre godinu dana. U čekaonici kovid ambulante Doma zdravlja u Paraćinu tek po neki pacijent pa je broj novoinficiranih najčešće jednocifren.

Prethodnih dana u domaćim medijima pojavila se informacija o zatvaranju kovid ambulanti u pojedinim opštinama i gradovima. Što se paraćinske tiče ona će raditi još uvek, svakodnevno od 7 do 17 časova.

Zima samo što nije, a sa njom dolazi i do povećanog broja sugrađana sa respiratornim tegobama i temperaturom. Redovi kod izabranog lekara u paraćinskom Domu zdravlja su danas bili veliki što budi sumnju da je već počela sezona virusa.

Nikodijevićeva kaže da se pacijenti lekaru poslednjih dana najčešće javljaju zbog povišene temperature, kijavice i kašlja. Korona i dalje ostaje kao pretnja po naše zdravlje i nikako je ne bi trebalo zapostaviti. U prilog tome je još uvek aktuelna obaveza pacijenata da neposredno pred ulazak u Dom zdravlja imaju zaštitnu masku.