Članovi SK Katori osvajači medalja na Balkanskom prvenstvu u kendou

Članovi SK Katori osvajači medalja na Balkanskom prvenstvu u kendou

Veljko, Jelisaveta, Luka, Strahinja i Dimitrije još jednom su obradovali svoje kao i trenere reprezentacije Srbije u kendou. Oni su naime na nedavno održanoj Balkanijadi u Solunu ostvarili odlične rezultate u nacionalnom timu i time povećali svoj, reprezentativni pa i fond priznanja matičnog kluba u kojem treniraju godinama.

Jedina devojka među reprezentativcima iz paraćinskog SK Katori koja je iz Soluna donela medalju je Jelisaveta Miletić. Zanimljivo, ovo joj nije prva medalja sa Balkanijade jer je sličan uspeh ostvarila u Tivtu pre nekoliko godina.

Veljko Karić je jedan od najuspešnijih članova SK Katori i dugogodišnji reprezentativac Srbije. Iz Grčke je doneo bronzu u kategoriji tim seniori. Njegov reprezentativni i klupski kolega Luka Ilić bio je još uspešniji – 1. mesto i zlatna medalja u juniorskoj individualnoj kategoriji. On je ptaktično odbranio zlato koje je osvojio prošle godine na Balkanskom prvenstvu.

Balkansko kendo prvenstvo je održano u Solunu 2. i 3. Aprila na kojem je učestvovalo blizu 200 takmičara iz devet zemalja. Srbija je u svim selekcijama imala po makar jednog predstavnika, a Paraćinci Strahinja Ćajić, Luka Ilić i Dimitrije Gajić osvojili su zlatnu medalju kao članovi reprezentacije u timskoj juniorskoj kategoriji.

Ivan Jovanović predsednik kedno Saveza Srbije i osnivač SK Katori kaže da veoma zadovoljan rezultatima naše reprezentacije u Solunu. Jednim delom to je rezultat smene generacija u sastavu reprezentacije.

Reprezentaciju Srbije uskoro očekuju nastupi na Evropskom prvenstvu koje će ove godine biti održano maja meseca u Frankfurtu.