Brojne medalje za Praetorian na takmičenjima u sanda boksu

Brojne medalje za Praetorian na takmičenjima u sanda boksu

Na Prvenstvu u Sanda boksu koje je nedavno održano u Novom Sadu, mladi članovi ovog Kik boks kluba “Praetorian” iz Paraćina osvojili su 3 zlatne medalje kao i po jedno srebro i bronzu. Na ovom takmičenju učestvovalo je njih petoro Lenka Savić, Tara Pejčinović i Maksim Mitić (zlato), Milan Jevtić (srebro) i Despot Lukić (bronza).

Nedugo zatim ovi borci učestvovali su na Danima sporta u Novom Bečeju gde su nastupili sa sedmoro takmičara i osvojili 5 zlatnih medalja i dva srebra. Milan Jevtić, Lenka Savić (aktuelni prvak Srbije do 60 kg), Tara Pejcinović (aktuelni prvak Srbije do 48 kg), Pavle Miletić i Maksim Mitić (zlato), Despot Lukić i Andrej Stojanović (srebro).

Ovaj klub počeo je sa radom pre nekoliko godina. Od 2020. clanovi u njemu treniraju sanda boks, kik bols od 2023. a od ove godine u Praetorianu je prisutan i boks. U njihovim redovima su 32 člana (4 devojčice) odnosno 8 takmičara gde najmlađi ima svega 8, a najstariji 35 godina.

Uskoro ih očekuje put u Tursku gde će sa najmanje troje takmičara nastupiti na Evroazijskom kupu u Edirneu koje će trajati od 17. do 23. juna. Sigururni putnici sa reprezentacijom su Milan Jevtić, Lenka Savić i Tara Pejcinović, poručuju iz Praetoriana.