Asfaltiranje parkinga iz zgrade Opštine Paraćin

Asfaltiranje parkinga iz zgrade Opštine Paraćin

U toku su završni radovi na asfaltiranju parkinga iza zgrade opštine Paraćin. Osmorica radnika izvođača radova, preduzeća „Transkop“ i na veoma visokim temepraturama rade punom parom kako bi što pre radove priveli kraju.

Radovi na kompletnoj rekonstrukciji parkinga startovali su početkom maja ali su u par navrata prekidani zbog asfaltiranja seoskih saobraćajnica i Cerske ulice u Paraćinu. V.D. direktora Direkcije za izgradnju opštine Paraćin Marko Jelenić kaže da će narednih dana nakon završetka ovih radova uslediti postavljanje mladih sadnica drveća.

U momentu asfaltiranja temepratura vazduha u hladu bila je 36 stepeni, a temepratura asfalta je i do pet puta veća. Pitali smo radnike kako se bore sa vrućinom, koliko često prave pauze i čime se rashlađuju.

Odeljenje za urbanizam, skupštinske i opšte poslove opštine Paraćin će nakon završetka radova na asfaltiranju ovog parkinga, preći na realizaciju narednog projekta na novoj lokaciji sa istom namenom.

Nadležni iz Direkcije za izgradnju opštine Paraćin imaju u planu da narednih meseci realizuju projekat asfaltiranja još dve ulice u gradu, Adakalske i ulicu Ive Andrića, kao i nasipanje sljunkom ulica u Izvoru i u Busilovcu.