Aktivnosti PK „Javorak“ u narednom periodu

Aktivnosti PK „Javorak“ u narednom periodu

Pored svih običaja tokom Božićnih praznika, članovi PK „Javorak“ iz Paraćina imaju još jedan, a to je osvajanje vrha Rtnja. Njegovi članovi će u društvu brojnih planinara iz cele Srbije 8. januara učestvovati na tradicionalnom 39. Božićnom usponu koji organizuje PK „Dragan Radosavljević“ iz Zaječara. Božićni uspon nije takmičarskog karaktera i učestvuju samo članovi planinarskih klubova, jer zbog zimskih uslova mogu da pođu samo fizički i psihički spremne osobe.

Posle Božićnog uspona članove Javorka čeka još jedna slična aktivnost koju oni organizuju na Grzi. Akcija „Svi na sneg“ koja će biti održana 16. januara je takođe postala tradicija, a Saša Milošević se nada da će kao i do sada na Grzi biti snega.

„Javorak“ je već imao jednu akciju 2. januara koja je takođe nosila naziv „Svi na sneg“, ali članove ovog planinarskog kluba iz Paraćina je tada dočekalo prolećno vreme.

Ova godina će prema planovima biti aktivnija nego prethodne dve, jer članove PK „Javorak“ očekuje više od 60 akcija do kraja godine.

PK „Javorak“ trenutno ima preko 200 članova što ga čini jednim od najbrojnijih planinarskih društava u okolini. Njihov cilj je da i dalje rastu i zato Saša Milošević poziva sve zainteresovane sugrađane da se učlane i možda čak krenu u pohod na neki od evropskih vrhova.