Održana 76. Ulična trka u Ćupriji „Memorijal Aleksandar Aca Petrović“

Održana 76. Ulična trka u Ćupriji „Memorijal Aleksandar Aca Petrović“

Slovenački atletičar Vid Botulin pobednik je trke seniora na 76. Uličnoj trci „Memorijal Aleksandar Aca Petrović“. Ovaj atletičar je u trci na 3.000 metara u Ćupriji pokazao svoj pun potencijal jer je po godinama junior, a slavio je u seniorskoj konkurenciji ispred Miloša Maleševića iz Srbije i Ivana Andrejeva iz Bugarske. Slovenac je slavio u odsustvu prošlogodišnjeg pobednika Elzana Bibića.

Ćuprija ima veliku atletsku tradiciju, a jučerašnja Ulična trka održana je po 76. put što je verovatno najduža tradicija u Evropi. Po pravom jesenjem prohladnom popodnevu održano je 17 trka u kojima su trčali predškolci, pioniri, juniori i seniori, a osim srpskih nastupili su atletičari iz Slovenije, Hrvatske i Bugarske.

Manje uspeha od Saime i Darija, pobednika trka na 1500 metara imali su juniori Iva Arsenijević i Aleksa Milanović članovi OAK Morava.

Najveći simbol ove trke osim mladih atletskih nada je Aleksandar Aca Petrović po kojem je Ulična trka i dobila naziv. On je bio trener brojnim atletičarima iz grada na Moravi, a neki od njih postali su svetski, evropski rekorderi i prvaci. Ovo je prva trka u Ćupriji koju smo gledali bez prisustva Vere Nikolić uz Acu Petrovica verovatno najveće atletske legende sa ovih prostora.

Jedan od simbola Ulične trke je i njen voditelj Radoslav Rale Simic, čuveno novinarsko ime iz Radio televozije Srbije specijalizovan između ostalog i za atletiku.

Ulična trka je održana u periodu u kojem se obeležava Dan opštine Ćuprija 13. oktobar, koja po pravilu već godinama privlači veliku pažnju javnosti.