3. Most kup na Velikoj Moravi u Ćupriji

3. Most kup na Velikoj Moravi u Ćupriji

Stefan Arsić i Dejan Delić imali su najbolji ulov na ovogodišnjem tradicionalnom Most kupu i tako došli do naslova pobednika u kategorijama fider i varaličar. Takmičenje u sportskom ribolovu se u Moravskom parku u Ćupriji organizuje po 3. put i okupilo je pecaroše ne samo iz Ćuprije već i iz okolnih gradova. Jedan od subotnjih pobednika dugogodišnji sportski ribolovac koji je titulu odneo u fider tehnici, pohvalio je uslove u kojima su se takmičili.

Prvog dana takmičenja u fider tehnici je ribolovačke veštine odmerio dvadeset jedan takmičar u tri različita sektora. Logično, u gradu na Moravi ovaj sport je veoma popularan, a ljubitelji ribolova u ovoj reci najčešće sa udica skidaju mrenu, nosaru, ploticu i ponekog klena.

Nakon dvogodišnje pauze, manifestaciju Most kup ponovo su organizovali Turistička organizacija Ćuprije i udruženje rekreativnih ribolovaca „Varaličar“ pod pokroviteljstvom opštine. Ovaj grad ima veliki potencijal za organizovanje takmičenja ovog tipa, a njime okuplja fideraše i varaličare iz cele Srbije, kaže Jelena Petrović, direktorka Turističke organizcije Ćuprija.

Drugog dana Most kupa takmičilo se osamdesetak ribolovaca iz cele Srbije kao i jedan iz Bosne i Hercegovine. Za razliku od fideraša gde je takmičaru mesto pecanja obeleženo, varaličari su bili u prilici da biraju.Ova sportska manifestacija nije bila isključivo takmičarskog karakterajer je u nedelju održana radionica i predavanje za decu predškolskog uzrasta.

Predsednik ćuprijskog udruženja „Varaličar“ Slobodan Lalinić kaže da je za grad i lokalne ribolovce ovo takmičenje veoma važno jer su u prilici da upoznaju ljubitelje ovog sporta iz cele Srbije. Svu ulovljenu ribu takmičari su vratili u vodu, rekao nam je Lalinić i dodao kako se nada da će narednih godina Most kup biti još masovniji.