„Kuvari“ Ekonomsko-trgovinske škole iz Paraćina ponovo donose medalje sa takmičenja. Naime, nakon samo nedelju dana od uspeha u Novom Pazaru kada su osvojili tri medalje sada su Nišu osvojili priznanja na takmičenju „XII Međunarodni gastro-turistički festival“.
Srebrna medalja pripala je Milanu Milojkoviću u kategoriji „Paste“ dok su zlatne medalje osvojili Aleksandar Ilić u kategoriji „Jela od piletine i crvenog mesa“ i Ognjen Brkić u kategoriji „jela od riba“.

– Aleksandar Ilić je osvojio „Zlato“ pripremajući jelo od svinjskog filea sa dve termičke obrade i sa modernom formom serviranja koristeći naizmeničnu kompoziciju mesa, povrća i sosa koji je visoko ocenjen od strane žirija. Ognjen Brkić je takođe osvojio zlatnu medalju pripremajući filet od pastrmke u krem sosu sa prazilukom i blitvom. Milan Milojković je pripremao pastu-raviole od domaćeg testa u dve boje sa sosom od putera i parmezana sa sotiranim listovima žalfije, gde je za punjenje raviola koristio mus od pečene bundeve sa suvim vrganjima i parmezanom, naveli su iz ove škole.
U objavi na društvenim mrežama ove škole navedeno je da su u Nišu na ovom takmičenju nastupili učenici srednjih škola, studenti sa visokih škola i profesionalni kuvari.