2. Memorijalni kup „Zoran Purger“

2. Memorijalni kup „Zoran Purger“

Prijatelji i kolege jednog od najboljih fotografa u Srbiji Zorana Purgera koji je preminuo pre tri godine uveličali su svojim radovima izložbu fotografija posvećenu upravo ovom paraćinskom fotografu. Na konkurs je pristigla čak 341 fotografija od kojih je za 2. Memorijalni kup „Zoran Purger“ odabrano 88. Predsednica Foto kino kluba Paraćin Maja Stošić kaže da su birali one teme kojima se Pure, kako su ga prijatelji zvali, bavio tokom svoje duge fotografske karijere.

Prvu nagradu u konkurenciji od 72 autora osvojio je Ivan Radosavljević Šume iz Drenovca. Dve druge nagrade uzeli su Đani Berdoti iz Rume i Hadži Miodrag Miladinović iz Aleksinca, a sve tri treće nagrade otišle su u Beograd Ani Batrićević, Slađani Radovanović i Miroslavu Predojeviću. Organizatori su podelili i pohvale koje su dobili Anica Župunski, Tijana Lubura, Dragan Lapčević, Goran Bendelja i Matjaž Vidmar. Jedan od dobitnika nagrade Hadži Miodrag Miladinović objasnio je kako je nastala njegova fotografija za koju je dobio drugu nagradu.

Miladinović je bio dobar prijatelj Zorana Purgera i seća se druženja sa njim kako sa izložbi, tako i sa Svete Gore.

Maja Stošić kaže da članovi Foto kino kluba imaju plan da ovaj Memorijalni kup postane tradicionalan u Paraćinu. Ona dodaje da bi bivši predsednik tog kluba bio ponosan na ovu izložbu fotografija.

Izložba fotografija sa 2. Memorijalnog kupa „Zoran Purger“ postavljena je u Kulturnom centru Paraćin naredne dve nedelje.