Zlato za paraćinske pilote u Trsteniku

Zlato za paraćinske pilote u Trsteniku

Tomislav Šaletić i Nikola Naumović piloti AK „Naša Krila“ osvojili su prvo mesto na takmičenju motornih pilota „Memorijal pilot Mihajlo Petrović“ održanom 4. jula u Trsteniku. Ovo je bio njihov prvi zajednički nastup na nekom od takmičenja. Tomislav i Nikola su pilotirajući Utvom 75 dominirali u Trsteniku i ostavili konkurenciju daleko iza sebe.

Ovogodišnje takmičenje u reli letenju sastojalo se iz tri discipline: vremenska tačnost, precizno sletanje i izviđački zadatak. Naši piloti su osvojili 205 bodova.

Šaletić je jedan od najiskusnijih sportskih pilota u Srbiji sa blizu 50 godina staža u ovom sportu. Sa druge strane njegov partner u avionu Nikola sin je Ljubiše Naumovića i Svetlane Simić legendi aero sporta. Uz paraćinsku na nebu iznad Trstenika letele su posade iz Valjeva, Novog Sada, Paraćina, Smedereva i Ćuprije. Daleko iza pobedničkog dvojca Šaletić/Naumović drugo mesto sa osvojena 164 boda pripalo je posadi pilota Spasić, Tacković iz Smedereva, a treće posadi Beda, Stojković iz Ćuprije sa 142 boda.