Zimska služba JKP-a u pripravnosti zbog najavljenih snežnih padavina

Zimska služba JKP-a u pripravnosti zbog najavljenih snežnih padavina

Trenutno je na snazi treći stepen pripravnosti Zimske službe u Paraćinu zbog najave niskih temperatura i mogućeg stvaranja poledice, objavljeno je na zvaničnoj internet stranici Opštine Paraćin. Kako je navedeno, ekipe su na terenu, izvršen je obilazak svih putnih pravaca u opštini i napravljena procena situacije, tako da su za sada angažovana 4 kamiona za čišćenje snega i 4 traktora. Putevi i ulice su prohodni, a za čišćenje trotoara i javnih površina angažovana je manja mehanizacija, kao i volonteri i radnici Komunalnog preduzeća. Tokom popodneva sledi novi obilazak grada i najviše pažnje obraća se na pešačke prelaze kao i na takozvane „rampe“ za prelaz lica sa invaliditetom i kolica, koji su zbog materijala i kosine pod kojom su rađeni podložni proklizavanju, pa je izdato naređenje da se na tim mestima pojača održavanje i posipanje soli. Sneg koji je preostao duž ivica kolovoza uklanja se i čisti ručno a potom odvozi traktorima.

S obzirom na to da od ponedeljka počinje škola nadležni iz Zimske službe obišli su sve škole i akcenat će ovih dana biti stavljen upravo na čišćenje i održavanje prilaznih staza i trotoara u zoni škola.

Inače, opštinski putevi i ulice na teritoriji Paraćina čiste se od snega prema grupama prvog i drugog prioriteta. Održavanjem u zimskim uslovima obezbeđuje se prohodnost putnih pravaca prema utvrđenom rasporedu prioriteta, tako da se omogućava odvijanje saobraćaja uz korišćenje zimske opreme, gde je to potrebno, prema odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja. Takođe, prema odredbama Odluke o komunalnim delatnostima, korisnici i vlasnici lokala imaju obavezu da ispred svojih objekata, sa trotoara i javnih površina uklanjaju sneg, led i snežne nanose, navedeno je na sajtu Opštine Paraćin.