Uspesi paraćinske učenice violine Sanele Aleksić

Uspesi paraćinske učenice violine Sanele Aleksić

Mladi Virtouz, Stringfest, Festival u Knjaževcu samo su neka od takmičenja na kojima je Sanela Aleksić iz Gornjeg Vidova osvajala nagrade. Ove godine proglašena je za đaka generacije Osnovne muzičke škole „Milenko Živković“ u Paraćinu. Svoje dalje školovanje nastaviće u Beogradu u Srednjoj muzičkoj školi „Davorin Jenko“.

Ovogodišnja titula đaka generacije Osnovne muzičke škole „Milenko Živković“ pripala je četrnaestogodišnjoj učenici vilione Saneli Aleksić iz Gornjeg Vidova kod Paraćina. Ovo priznanje zaslužila je kao dobitnica brojnih nagrada koja će naredne školske godine svoje obrazovanje nastaviti u Beogradu.

Sanela je violinu prvi put uzela u ruke sa osam godina u trećem razredu osnovne škole. Interesovanje upravo za ovaj instrument javilo se zbog drugarice.

Sva takmičenja na kojima je do sada učestvovala su joj veoma draga jer je podsećaju na trud i zalaganje koji su je doveli do uspeha.

Najveću podršku ima od svoje porodice, ali i od drugova, rođaka i profesora.

Naredni period će za ovu mladu devojku biti veoma izazovan. U drugoj polovini avgusta čeka je preseljenje u Beograd i novi početak u novom okruženju. Do tada slobodno vreme provodi uglavnom u druženju sa svojim vršnjacima, koje joj tokom školske godine uglavnom nedostaje. Upravo to je bio razlog zbog koga je u jednom periodu života razmišljala da odustane od sviranja.

Iako još uvek ne zna na kojim takmičenjima i kada će naredni put nastupati,Sanela ne prestaje da vežba na violini. Sprema se za naredne takmičarske izazove, ali i za nastavak školovanja, koje će naredne školske godine biti umnogome drugačije od onog na koje je do sada navikla.