Upoznajte Dušana Krstića, atletičara, asistenta i doktoranda na Fakultetu teh. nauka u Novom Sadu

Upoznajte Dušana Krstića, atletičara, asistenta i doktoranda na Fakultetu teh. nauka u Novom Sadu

Paraćinac Dušan Krstić je sve samo ne običan momak iz komšiluka. Asistent na fakultetu, doktorand i veoma uspešan atletičar. No krenimo redom… Već dugo se bavi atletikom, osvajač je brojnih medalja, a jedan od najznačajnijih uspeha mu je odličan rezultat na najsevernijem polumaratonu na svetu u Norveškoj.

Ovaj momak ima 24 godine, atletiku je počeo da trenira 2008. u paraćinskom SFS Borcu, a paralelno sa ovim sportom i plivanje. Kao jedan od najbržih u svojoj generaciji odlučio je da takozvana kraljica sportova bude njegov hobi u kojem je veoma uspešan. Nakon što je upisao fakultet menja sredinu i 2022. postaje član atletskog kluba Apatin.

Kada pogledate fotografije sa trka na kojima je Dušan Krstić učestvovao tek onda shvatate u kojim atletskim disciplinama se ovaj Paraćinac veoma uspešno takmiči. Poslednji veliki atletski događaj na kojem je učestvovao je Evropsko ekipno prvenstvo u krosu. Ovo takmičenje je održano od 4. do 9. februara u španskoj Valensiji.

Dušan očigledno voli da trči u ekstremnim uslovima, na brdima i planinama pa čak i po snegu i ledu. Bio je član PK „Javorak“ pa sada često prati njihove nastupe u Treking ligi. I pored mnogo obaveza koje ima Krstić već ima plan za svoje sportske aktivnosti za ovu sezonu.

Ovaj Paraćinac sa nepunih 25 godina je već uradio mnogo. Pored toga što se veoma uspešno bavi atletikom i planinskim trčanjem Dušan je nakon završene Gimnazije u rodnom gradu diplomirao na Fakultetu teh. nauka u Novom Sadu. Trenutno na ovom fakultetu radi kao asistent, a upisao je i doktorske studije.