Ulični svirač iz Jagodine svira gitaru u Paraćinu

Ulični svirač iz Jagodine svira gitaru u Paraćinu

Stefan Stojadinović iz Jagodine već dva meseca svojom muzikom uveseljava ljude širom Srbije. Nikada ranije nije svirao na ulici, a inspiraciju za ovaj redak hobi pronašao je u ljubavi prema muzici. Zvuk njegove gitare čuo se i u Paraćinu gde je do sada nastupao 3 puta.

Najviše voli da svira u manjim gradovima posebno u Pomoravlju. Trenutno pravi turneju po Srbiji i do svih tih gradova najčešće putuje vozom.

Stefan kaže da je prijatno iznenađen kako Paraćinci reaguju na njegovu muziku i da u našem gradu obožava da svira. Njegov repertoar sastoji se od svih žanrova, a podjenako svira domaće i strane pesme.

Ovaj tridesetpetogodišnjak se muzikom bavi od malena, a talenat je nasledio od majke koja se takođe bavi muzikom. Pohađao je muzičku školu gde je svirao harmoniku, ali mu se taj instrument nije dopao. Sa 14 godina je dobio svoju prvu gitaru koju je sam naučio da svira. Zarada od sviranja na ulici mu nije toliko bitna, a najveća satisfakcija su osmesi na licima naših sugrađana.

Muzika mu je trenutno hobi, ali Stefan kaže da će možda početi i ozbiljnije da se njome bavi. Za sada će nastaviti da svojim hobijem uveseljava prolaznike, ali i svoje prijatelje i porodicu.