UG  „ŠTIT“ – radionica za učenike OŠ „Vuk Karadžić“ u Potočcu

UG „ŠTIT“ – radionica za učenike OŠ „Vuk Karadžić“ u Potočcu

Radionica filcanja vune Udruženja građana „Štit“ namenjena učenicima održana je danas u OŠ „Vuk Karadžić“ u Potočcu. Tom prilikom učenici drugog i četvrtog razreda bili su u prilici da se upoznaju sa vunom i njenom namenom. Neke od njih pitali smo šta su pravili.

Radionice sa učenicima nastavak je projekta „Mladi su zakon – drugo poluvreme“ koji je prošle godine bio realizovan u gradskim osnovnim školama. Zbog velikog interesovanja dece, iz Udruženja građana „Štit“ su odlučili da ove godine radionice organizuju u seoskim školama.

Predsednca Udruženja građana Štit Tatjana Tuibica ističe da je ovakav vid radionice edukativan. Kroz igru, maštu i druženje deca stiču nova saznanja o  vuni i njenoj širokoj primeni. Tehnika koju ovo Udruženje usavršava sa decom na radionicama je filcanje vune, odnosno stvaranje tekstilnih materijala najstarijim procesom proizvodnje.

Udruženje građana “Štit” organizuje radionice prilagođene deci, koje su usmerene na razvijanje ekološke svesti. Prethodne radionice održane u u Glavici, Davidovcu i Potočcu. Do kraja godine u planu je realizacija novih radionica i u ostalim seoskim školama na području opštine Paraćin.