Učenici VII/2 OŠ „Đura Jakšić” prikupljaju novac za lečenje svog druga Vuka Vasića

Učenici VII/2 OŠ „Đura Jakšić” prikupljaju novac za lečenje svog druga Vuka Vasića

Učenici VII/2 OŠ „Đura Jakšić” iz Paraćina su pravi mali heroji velikog srca jer su pokrenuli humanitarnu akciju kako bi pomogli svom drugu Vuku Vasiću kome je sredinom marta dijagnostifikovan karcinom tipa sarcom ewing. Njegov drug iz odeljenja Luka Petrović bio je inicijator, a onda je ostatak odeljenja podržao njegovu ideju.

Vukovo dalje lečenje odvijaće se u Bolonji za šta je neophodno prikupiti dodatnih 100.000 evra, a troškovi nastavka lečenja u Italiji prevazilaze materijalne mogućnosti porodice. U prethodnih nekoliko nedelja u Paraćinu je organizovano više humanitarnih akcija za pomoć porodici Vasić. Njegovi drugari su za kratak vremenski period prikupili oko 3.000 evra i objasnili su nam na koji način.

Ideju učenika podržala je i njihova razredna koja je veoma ponosna na sve njih. Kako kaže, osim što su pokazali koliko su humani, primenili su i sve ono čemu ih je učila u protekle dve godine.

Vuk Vasić nastavu ne pohađa mesecima. Nova školska godina je počela, a njegovo odsutstvo u razredu se i te kako primećuje. Svi u učionici imaju istu želju pa su mu uputili nekoliko ohrabrujućih poruka.

Koliko je Vuk Vasić voljen u svom razredu nije krila ni njegova razredna Marija Mihajlović. Iako je kratak period boravio u školi, ona o njemu ima samo reči hvale.

Ako po gradu vidite ovi malu grupu dečaka i devojčica, popričajte sa njima i u granicama vaših mogućnosti donirajte novac za lečenje Vuka Vasića. Ukoliko pak ne naiđete na njih onda dođite na humanitarni koncert učenika Osnovne muzičke škole „Milenko Živković“ u četvrtak uveče u salu gradskog pozorišta ili na humanitarni meč između odbojkašica Paraćina i Borca u petak od 20 časova u SRC „7. juli“.