U Paraćinu i Ćupriji novi slučajevi infekcije korona virusom

U Paraćinu i Ćupriji novi slučajevi infekcije korona virusom

Za samo dva dana – od 9. do 11. septembra u Pomoravskom okrugu je registrovano šest novih slučajeva infekcije korona virusom, najnoviji su podaci Zavoda za javno zdravlje Pomoravlje u Ćupriji. Dve osobe iz Paraćina i četiri iz Ćuprije obolele su od kovida 19. Time se ukupan broj zaraženih u Pomoravlju od početka epidemije povećao na 1318 (Ćuprija 446, Jagodina 364, Paraćin 274, Svilajnac 86, Despotovac 81, Rekovac 67).

Od početka epidemije sa teritorije Pomoravskog okruga testirano je 7816 osoba. Oporavilo se 1170 osoba, 68 osoba kod kojih je potvrđena infekcija korona virusom je preminulo, a još 80 lica se nalazi na bolničkom ili kućnom lečenju.

Poslednjih dana povećan je broj uzoraka koji stižu za testiranje, a to se dovodi u vezu sa većim brojem lica koja se u zemlju vraćaju iz inostranstva.

Prema odluci kriznog štaba Vlade Republike Srbije od petka u 18 časova će u Srbiji biti sprovođen nadzor nad svim građanima koji se vraćaju u zemlju, preneo je RTS. Preporuke svetskih organizacija jesu da taj nadzor traje do 10 dana.