Treća izložba oldtajmera u Paraćinu

Treća izložba oldtajmera u Paraćinu

Pedesetak oldtajmer vozila različitih godišta, veličina i boja iz više gradova Srbije proteklog vikenda bilo je izloženo na platou u centru Paraćina.  Zbog pandemije korone virusa, ovogodišnja izložba nije bila međunarodnog karaktera. Ipak, trenutna epidemiološka situacija nije sprečila dolazak izlagača iz Leskovca, Niša, Kruševca, Ćuprije, Jagodine i Beograda.

Na ovogodišnjoj manifestaciji mogli su se videti primerci poput „Pontijaka“ iz 1931. koji je bio među najstarijima, preko „Tijumfa“ iz 1964. godine, sve do „Merecedesa“ iz devedesetih godina. Organizatori Oldtajmer izložbe u Paraćinu su Auto moto klub „Pomoravlje“ i paraćinski Zavičajni muzej, pod pokroviteljstvom Opštine Paraćin.

Najmlađi izlagač na izložbi je ujedno i najmlađi član Auto moto kluba „Pomoravlje“. Uz pomoć i podršku svog dede izložio je tricikl ruske proizvodnje. 

Osim automobila, na platou kod fontane mogli su se videti i starovremenski motori. Predstavljena vozila i motori privukli su veliku pažnju dece i odraslih, što je zapravo i cilj ovakvih izložbi, da posetioci vide kako su nekada izgledali automobili. Nakon završetka izložbe svim učesnicima dodeljene su zahvalnice i medalje za doprinos ovogodišnjoj manifestaciji.