Tijana Spasić dobitnica nagrada i priznanja iz srpskog jezika i lingvistike

Tijana Spasić dobitnica nagrada i priznanja iz srpskog jezika i lingvistike

Učenica Tehnološke škole Tijana Spasić dobitnica je brojnih nagrada i priznanja iz oblasti srpskog jezika i lingvistike. Svoje znanje iz srpskog jezika, Tijana je usavršavala i kroz istraživanja i projekte kao jedan od polaznika Istraživačke stanice Petnica.

Interesovanje za srpski, ali i francuski jezik kod Tijane se javilo tokom osnovnoškolskog obrazovanja. Bila je učenice OŠ „Đura Jakšić“.

U osnovnoj školi Tijana je učestvovala je na školskim i opštinskim takmičenjima iz biologije. U petom razredu otkrila ljubav prema srpskom jeziku, a tokom srednjoškolskog obrazovanja prijavljivala se isključivo za takmičenja iz oblasti gramatike, jezičke kulture i lingvistike.

Tijana će od septembra pohađati četvrtu godinu Tehnološke škole smer farmaceutski tehničar. Do polaganja prijemnog ispita na nekom od fakulteta ima još dosta vremena, tako da još uvek nije odlučila hoće li u budućnosti prednost dati društvenim ili prirodnim naukama. Bez obzira na dalje usmerenje kada je o formalnom obrazovanju reč, Tijana planira i dalje da se bavi srpskim jezikom.