Teniski teren u Buljanu

Teniski teren u Buljanu

Teren za tenis na šljaci, po dimenzijama među najvećim u Srbiji, meštani sela Buljane već godinu dana koriste potpuno besplatno. Zbog svoje dve unuke koje vole i treniraju tenis, teren je tik pored porodične kuće napravio Nebojša Marjanović.

Među onima koji veoma često koriste teren svog komšije za rekreaciju su Danijel i Filip. Od njih se, kao i od svih ostalih koji igraju tenis besplatno na Nebojšinom terenu očekuje jedino da teren, nakon igre ili treninga, ostave onako kako su ga i zatekli. Onima koji nemaju svoju opremu obezbeđeni su reketi i loptice.

Još jedan od motiva da ovaj teren učini dostupnim svojim komšijama Nebojša je pronašao u ljubavi prema sportu. On je 38 godina igrao stoni tenis, a poslednjih 5 trener je fudbalskog kluba „Omladinac“ iz Šaludoivca koji se takmiči u Okružnoj ligi. Izgradnja teniskog terena koštala je više od 5 hiljada evra.

Održđavanje terena je više zahtevno nego skupo. Podloga terena je od šljake i ona zahteva svakodnevno održavanje, pre i posle treninga – zalivanje i tepisiranje. Generalno održavanje terena jednom godišnje radi firma iz Kraljeva od koje je Nebojša i nabavio šljaku. Krajnji izgled terena projektovao je vlasnik te firme Bojan Debeljak.

Pored komšija koji teniski teren u Buljanu koriste za rekreaciju besplatno, u održavanju ovako velikog terena Nebojši pomaže cela porodica. Prednosti terena koji je kako vlasnik tvrdi među navećima u Srbiji mogle bi u narednom periodu da budu dodatno iskorišćenje i to organizacijomteniskog turnira. Otvoreni turnir u tenisu „Buljane open“ mogao bi da bude održan već do kraja ove godine.