Svetski dan prve pomoći u Paraćinu obeležen u OŠ Radoje Domanović

Svetski dan prve pomoći u Paraćinu obeležen u OŠ Radoje Domanović

Stefan,Brankica i Emili prisustvovali su pokaznim vežbama sa zbrinjavanjem povređenih koje su realizovali obučeni volonteri Crvenog krsta u okviru obeležavanja Svetskog dana prve pomoći. Zajedno sa ostalim učenicima nižih razreda Osnovne škole „Radoje Domanović“, oni su se danas upoznali sa osnovnim tehnikama pružanja prve pomoći.

Svako od nas može se naći u situaciji u kojoj će mu biti potrebna prva pomoć. Sa druge strane, svako može biti u prilici da pored sebe ima osobu kojoj je pomoć neophodna, pa je poznavanje osnovnih principa pružanja prve pomoći jako važno, ističe licenciraani predavač za prvu pomoć Jovana Islamović.

Svetski dan prve pomoći obeležava se druge subote u septembru. Iz Crvenog krsta poručuju da je ovakav vid edukacije veoma značajan za decu.

Znanje prve pomoći može da osnaži svakoga od nas i da nas učini sposobnim da nekome spasimo život. Obeležavanje svetskog dana prve pomoći ima za cilj skretanje pažnje na to da prva pomoć treba da bude dostupna svimabez obzira na rasu, pol i uzrast.