Svečana sednica Skupštine opštine Ćuprija

Svečana sednica Skupštine opštine Ćuprija

Odavanjem državnih i vojnih počasti palim borcima Narodno oslobodilačke borbe na spomeniku NOB-a započeto je obeležavanje Dana opštine Ćuprija, 13. oktobra. Čestitkama sugrađanima, ali i onima koji to nisu, ali su učinili nešto dobro za Ćupriju, svečanu sednicu Skupštine opštine otvorio je precedavajući Ninoslav Erić. Erić je iskoristio priliku da pohvali sve one koji su nesebično radili prethodnih sedam godina i bili deo tima koji je uspeo da uradi nešto novo za Ćupriju.

Ćuprija je izabrana kao najbolja lokacija koja ima tim spreman za nove, najveće investitore, naglasio je Erić. Tome svedoči otvaranje fabrike FEKA Automotiv, kao i najavljene investicije Gomeksa i Gerovita, koji su već kupili zemljište u industrijskoj zoni u Ćupriji. Nova investicija u novoj industrijskoj zoni u Dobričevu je SNP Automotiv.

I upravo je predsednik nemačke kompanije SMP Automotiv Klaus Johan Beh na svečanoj sednici proglašen za počasnog građanina Ćuprije. Primivši kao nagradu ključ grada, Klaus je istakao da je od sedam lokacija koje su obišli u Srbiji za investiranje izabrana Ćuprija jer je imala najbolje uslove i bila mesto na kome su investitori sreli tim najspremniji da odgovori na sva pitanja.

Ovim investicijama je vizija nove Ćuprije počela da se ostvaruje, naglasio je predsednik Skupštine opštine Ćuprija Ninoslav Erić dodavši da točak razvoja pokreće i razvoj sporta, kulture, turizma, obrazovanja i komunalne infrastrukture.

Zahvalnica Skupštine opštine Ćuprija za izuzetno zalaganje i požrtvovanost u lečenju obolelih od kovida 19 dodeljena je Infektivnom odeljenju Opšte bolnice Ćuprija. Zahvalnice je dobilo i 40 volontera, autor spomenika knezu Lazaru Miroljub Stamenković, kao i Uroš Stoiljković za posebne rezultate iz oblasti nauke. Dvadesetdva građanina Ćuprije dobila su novčane nagrade za angažovanje na poslovima protivgradne odbrane. Đacima generacije uručene su zahvalnice i lap top računari.