Super ljuti izazov u Paraćinu

Super ljuti izazov u Paraćinu

Čak dva učesnika ovogodišnjeg takmičenja u jedenju ljutih paprika „Super ljuti izazov“ uspela su da pojedu najljuću papriku na svetu – karolinu riper čija ljutina dostiže neverovatnih dva i po miliona skovila. Pored još devet manje ljutih paprika oni su, poređenja radi, uspeli da pojedu i onu koja je čak pet hiljada puta ljuća od domaće feferone. I posle desetog i jedanaestog kruga takmičenja, u dvanaestom je, zalogaj više pojeo Vladimir Petrović iz Niša.

Devetoro takmičara je na početku izazova čekalo deset paprika, poređanih po ljutinimeđu kojima su bile vajt bulet, puma, trinidad moruga skorpion čokolejt i skorpion red. Ispred svakog je bila čaša mleka čije je ispijanje označilo odustajanje od daljeg toka takmičenja. Iako su takmičari bili iskusni, među njima je bilo i onih koji su odustajali već u trećem krugu.

Super ljuti izazov koji je do sada održavan u okviru Crevarijade u Ćupriji ove godine je održan u restoranu Galerija u Paraćinu. Četvrti izazov po redu organizuje uzgajivač paprika Živojin Antić iz Ćuprije.

Još nekoliko ovakvih takmičenja biće održano do kraja godine u nekoliko gradova Srbije. Nakon toga „Super ljuti izazov“ bi, prema najavama organizatora mogao da bude održan i u inostranstvu.

Leave a Reply