Škola košarke KK Paraćin

Škola košarke KK Paraćin

Košarka je jedan od najpopularnijih sportova u Paraćinu pa uz fudbal okuplja najveći broj dece na treninzima. Škola košarke u našoj opštini okuplja veliki broj klinaca, a prve košarkaške korake već godinama uče od trenera Nenada Savića, bivšeg košarkaša.

Uloga koju ima veoma je važna jer se deca najčešće nakon prvih treninga odlučuju da li će uopšte nastaviti da dolaze na treninge. Mesto gde se okupljaju mladi košarkaši je sala za fizičko OŠ Radoje Domanović. Osim škole košarke koja funkcioniše pri KK Paraćin su i još nekoliko selekcija u zavisnosti od godina polaznika.

Svaka od pomenutih selekcija broji petnaestak članova. Najslađe muke trenera u radu sa najmlađim polaznicima su da prenesu osnovne košarkaške korake dečacima, da ih nateraju da zavole dolazak na treninge i da ne zapostave njihovu želju da se igraju.

Nekadašnji član KK Paraćin Nenad Savić ovim poslom počeo je da se bavi 2008. godine kada je u dogovoru sa sadašnjim trenerom Dimitrijevićem preuzeo juniorsku selekciju. Prvo takmičarsko iskustvo je imao sa dečacima rođenim 1999. i 2000. godine sa kojima su počeli i prvi ozbiljniji rezultati.

Savić je pomoćnik Igoru Dimtrijeviću, prvom treneru KK Paraćin ali zbog prirode posla i rada sa mladima retko je na treninzima seniorske selekcije. Treneri i zvaničnici kluba imaju stav da iz mlađih kategorija pronađu talente koje priključuju prvom timu, pa nema sumnje da u KK Paraćin rade odličan posao u radu sa mladima.