Radionica Crvenog Krsta “Klikni bezbedno” u OŠ „Momčilo Popović Ozren”

Radionica Crvenog Krsta “Klikni bezbedno” u OŠ „Momčilo Popović Ozren”

U okviru programa zdravstveno preventivnih predavanja koji redovno organizuje Crveni Krst iz Paraćina, ove nedelje je u  Osnovnoj školi „Momčilo Popović Ozren”, učenicima prezentovana tema „Klikni bezbedno” koja je samo jedna u nizu tema u okviru ovih predavanja.

Crveni krst redovno sprovodi ovakva predavanja u osnovnim školama. Shodno tome je za svaki razred u odnosu na njihov uzrast planirana posebna tema. Na početku svakog predavanja osnovci se upoznaju sa informacijama koje su vezane za epidemiološku situaciju i kovidu 19, kao i sa temama koje realizuje Crveni krst.

Učenici šestog razreda imali su priliku da slušaju predavanje o bezbednosti na internetu i kako da zaštite svoje lične podatke prilikom korišćenja društvenih mreža.

Kod mladih već postoji informisanost o ovim problemima. Međutim, ovaj vid predavanja služi i kao preventiva kako bi se svi oni podsetili na to da je bezbednost na internetu izuzetno važna. Ključnu ulogu imaju i roditelji koji bi takođe morali biti upućeni u sve aktivnosti deteta na društvenim mrežama kako bi sprečili moguću zloupotrebu.

Ukoliko pravite nalog na nekoj od društvenih mreža potrudite se da vaša šifra bude sačinjena od različitih karaktera kombinujući slova i brojeve, ne prihvatajte sve ljude za svoje onlajn prijatelje, ne postavljajte lokaciju na kojoj se nalazite i ne odgovarajte na poruke od ljudi koji vam nisu poznati.