Promocija rada polaznika ”UDPO”

Promocija rada polaznika ”UDPO”

Koje su tajne video produkcije, kako se koriste programi za obradu video zapisa i zvuka i kako se koriste kamera i dron? Sve ovo naučili su članovi Udruženja distrofičara Pomoravskog okruga sprovodeći projekat Digitalizacija pre svega. Oni su prethodnih meseci snimali kamerom i dronom i u specijalizovanim programima izmontirali film o aktivnostima Udruženja.

Film je prikazan na Dan osoba sa invaliditetom u paraćinskom Kulturnom centru. Njegovoj premijeri prisustvovali su brojni prijatelji, članovi Udruženja, učenici paraćinskih osnovnih škola i predstavnici kompanije CRH Srbija – nosioca projekta Digitalizacija pre svega. Edukator na predavanjima bio je Emil Milojević, prvi put u ulozi predavača. On smatra da se u novoj ulozi dobro snašao.

Digitalizacija pre svega je jedan od 10 projekata koji su nagrađeni na ovogodišnjem konkursu kompanije CRH Srbija Partnerstvo za budućnost. Zahvaljujući tome, Udruženje distrofičara Pomoravskog okuga sada ima kameru, dron, tablet, računar i monitor, a polaznici obuke su u potpunosti osposobljeni da sami izmontiraju video materijal sa nekog od događaja koji u toku godine posete i na taj način promovišu aktivnosti Udruženja.