Prikupljanje garderobe u Crvenom krstu

Prikupljanje garderobe u Crvenom krstu

Jedna od osnovnih delatnosti organizacije Crvenog krsta jeste socijalna delatnost, a u sklopu nje socijalno ugroženom stanovništvu od velike je pomoći, naročito u zimskom periodu, podela polovne odeće i obuće. Građani opštine Paraćin u narednom periodu će moći da ih doniraju u prostorijama Crvenog krsta u Paraćinu od 10 do 13h časova svakog radnog dana, na zdravstveno bezbedan način, uz poštovanje svih preventivnih mera za sprečavanje širenja virusa korona.

Ova humanitarna akcija traje tokom cele godine. Paraćinski Crveni krst trenutno ima 500 korisnika, kojima je prošle godine podeljeno 5 tona polovne odeće i obuće. Kako bi Paraćinci bili upoznati sa svim uslovima i načinu doniranja garderobe Crveni krst je aktivan i na društvenim mrežama.

Iz Crvenog krsta apeluju na sve da sugrađane da ukoliko žele doniraju isključivo zimsku garderobu, koja je korisnicima neophodna. Takav vid pomoći najpotrebniji je najmlađima.

Osim ove, Crveni krst organizuje i druge aktivnosti uz poštovanje svih preventivnih mera. Druga akcija dobrovoljnog davanja krvi u novembru zakazana je za 26. u prostorijama Crvenog krsta.