Ponovljeni lokalni izbori u Busilovcu, Šavcu i Klubu penzionera

Ponovljeni lokalni izbori u Busilovcu, Šavcu i Klubu penzionera

1.864 stanovnika opštine Paraćin ponovo glasa na tri biračka mesta za izbor odbornika Skupštine opštine Paraćin. Kao i u redovnom postupku, na ponovljenim izborima u Busilovcu, Šavcu i Klubu penzionera građani glasaju za kandidate sa devet izbornih lista.

Na izbornom mestu broj 25 u Busilovcu ima 670 upisanih birača. Rezultate izbora je na ovom biračkom mestu poništila Opštinska izborna komisija nakon prigovora predstavnika liste „Pokret za selo i grad“ koji se odnosio na pokušaj dopisivanja imena i prezimena jednog birača u Jedinstveni birački spisak.

Do 10 časova, na biračkom mestu broj 25 glasalo je 10,3 odsto birača, a prijavljeno 28 onih koji će glasati od kuće.

One koji danas drugi put glasaju pitali smo da li je ponavljanje izbora uticalo na njihovu izbornu odluku.

Rezultati izbora na biračkim mestima broj 54 u Šavcu i broj 11 u MZ Centar tri Opštinska izborna komisija poništila je takođe nakon prigovora koji su uložili predstavnici liste „Pokret za selo i grad“ a koji su se odnosili na rodbinske veze članova biračkog odbora. Na biračkom mestu broj 54 u Šavcu do 11.30 na glasanje je izašlo 21,6 odsto od ukupnog broja upisanih birača.

U Šavcu je za glasanje van biračkog mesta do 11 časova prijavljeno 18 punoletnih stanovnika ovog sela. Na glasačkom mestu u MZ Centar 3 koje se nalazi u Klubu za stare do 12.00 časova svoju građansku dužnost ispunilo je 19,3 odsto upisanih birača.

Glasanje na ponovljenih izborima traje od 7 do 20 časova. Nakon zatvaranja biračkih mesta i prebrojavanja glasova oni će biti odneseni Opštinskoj izbornoj komisiji. Rezultati ponovljenog glasanja biće sabrani sa ostalim reztultatima u redovnom izbornom postupku, pa se očekuje da preliminarni rezultati glasanja budu objavljeni u kasnim večernjim satima. Ako ne bude prigovora na ponovljeni izborni proces, Opštinska izborna komisija će konačne rezultate glasanja u Paraćinu moći da objavi u petak.