Počelo prijavljivanje za Zlatni glas Sabora „Prođoh Levač, prođoh Šumadiju“

Počelo prijavljivanje za Zlatni glas Sabora „Prođoh Levač, prođoh Šumadiju“

Prijavljivanje za takmičenje pevača amatera „Zlatni glas Sabora“ Sabora narodnog stvaralaštva „Prođoh Levač, prođoh Šumadiju“ je počelo i traje do 10. jula, objavila je Turistička organizacija Rekovca.

Pravo prijavljivanja imaju kandidati od 16 do 65 godina starosti. Uz prijavu kandidat treba da pošalje audio ili video snimak na kome izvodi jednu od numera kojima će se predstaviti na takmičenju. Oni koji se budu takmičili pevaće po jednu izvornu i novokomponovanu pesmu koja je u duhu naše tradicionalne, narodne muzike, a dozvoljeno je pevanje u duetu.

Za pobednike su obezbeđene vredne novčane nagrade. Osvajač prvog mesta dobija nagradu od 40.000 dinara, za drugo mesto nagrada je 20.000 dinara, za treće mesto 10.000 dinara i nagrada publike je u iznosu od 10.000 dinara.

Snimak sa popunjenom prijavom (koju je moguće pronaći na sajtu Turističke organizacije Rekovca) kandidati mogu do 10. jula da pošalju mejlom na adresu turist.orgrk@gmail.com.

Stručna komisija će na osnovu snimaka izvršiti selekciju kanditata i obavestiti ih minimum 8 dana pre početka takmičenja. Kandidati će na takmičenju izvoditi po jednu numeru iz obe kategorije u pratnji orkestra koji angažuje organizator.

Više o takmičenju, nagradama i pravilima učestvovanja dostupno je na sajtu Turističke organizacije opštine Rekovac. Organizatori su Turistička organizacija opštine Rekovac pod pokrovitetljstvom Opštine Rekovac.