Petar Božičić osvojio je tri onlajn nagrade na pevačkim takmičenjima

Petar Božičić osvojio je tri onlajn nagrade na pevačkim takmičenjima

Petar Božičić, maturant paraćinske Gimnazije vreme provedeno kod kuće zbog epidemije korona virusa koristio je za školske obaveze i za učeće na onlajn muzičkim takmičenjima. Za svoj talenat nagrađen je na festivalima u Rumuniji, Bugarskoj i Srbiji. Ovaj momak se priprema za polaganje prijemnog ispita vokalno-instrumentalnog odseka muzičke škole „Stanković“ u Beogradu.

Izvedbom pesme „Nemo“ finske grupe Nightwish, paraćinski srednjoškolac Petar Božičić osvojio je prva mesta na takmičenja solo pevanja u Bugarskoj i Rumuniji. Ova takmičenja su zbog pandemije korona virusa održana onlajn na koja je Petar radove slao putem interneta.

Kako bi ispunio kriterijume organizatora, Petar je u kućnim uslovima snimio jednu numeru iz oblasti pop muzike. Bivši učenik paraćinske Muzičke škole „Milenko Živković“ kaže da su uslovi za prijavu bili strogi kao i to da veliku zahvalnost duguje svojoj mentorki i menadžerki sa kojom odnedavno sarađuje.

Najdraža mu je nagrada „Grand pri“ sa takmičenja u Bugarskoj

Petar je maturant paraćinske Gimnazije. Ovih dana on se uveliko priprema za polaganje prijemnog ispita, koji ga očekuje od 12. do 14. juna. Želja mu je da upiše vokalno-instrumentalni odsek u muzičkoj školi „Stanković“ u Beogradu i nada se da će u tome uspeti.