Otkazan 13. Međunarodni šahovski festival

Otkazan 13. Međunarodni šahovski festival

13. Međunarodni šahovski Festival „Paraćin 2020“, koji je trebalo da bude održan od 3. do 17. jula otkazan je zbog pandemije koronavirusa, objavio je organizator festivlala Saša Jevtić.

„Iako mi snažno verujemo da se situacija u svetu, vezano za brojeve pandmije COVID-19, popravlja, smatramo da je, u ovom momentu, potpuno nejasno kakve će mere, restrikcije i preporuke biti na snazi u julu u Srbiji, ali i u drugim zemljama u svetu. Zbog toga mi ne možemo da obećamo ljubiteljima šaha iz celog sveta da će biti moguće organizovati šahovski festival ni blizu onako dobro, kao što je to bilo u godinama za nama. Očekujemo da ponovo zakažemo naš Međunarodni šahovski festival u julu 2021. godine kada će okruženje, nadamo se, biti zdravo i idealno“, napisao je Jevtić.

On je dodao da organizatori na dnevnom nivou prate uputstva Svetske zdravstvene organizacije i državnih ustanova Republike Srbije i da će ako to bude bilo moguće organizovati manji Međunarodni šahovski festival tokom jula ove godine za one igrače koji budu mogli da učestvuju.