Nove sprave za gimnastiku u OŠ Đura Jakšić

Nove sprave za gimnastiku u OŠ Đura Jakšić

OŠ Đura Jakšić odnedavno je bogatija za novi set profesionalnih gimnastičkih sprava. Ova oprema je u Paraćin stigla zahvaljujući donaciji IPARD kancelarije u Srbiji u programu dodele besprovratnih sredstava za kupovinu sportske opreme.

Projakat su pre 5 godina napisali treneri GK Paraćin nastavnici fizičkog Miloš Živanović i Milan Kneselac kao i Dušan Perić. Sprave su vlasništvo SRC „7. Juli“ ustanove nosioca projekta, postavljene su u OŠ Đura Jakšić a namenjene krajnjem korisniku – Sekciji sportske gimnastike GK Paraćin. Nove sprave francuske proizvodnje zamenile su dotrajale koje polaznici Sekcije spostske gimnastike i učenici OŠ Đura Jakšić koriste više decenija.

Direktorka OŠ Đura Jakšić smatra da su nastavnik fizičkog Maksimović sa saradnicima u velikoj meri zaslužni za opstanak sportske gimnastike u Paraćinu. Uverena je da će u budućnosti učenici ove škole postizati još bolje rezultate jer sada imaju bolje uslove za vežbanje.

Polovinom prošlog veka paraćinski gimnastičari trenirali su ovaj sport u Sokolskom domu a već dugi niz godina nemaju svoj prostor. Slobodan Maksinomović je sa nastavnicima fizičkog Darkom Bajkićem i Marijom Đorđević pre nekoliko godina opštinskim vlastima predstavio Strategiju razvoja paraćinskog sporta prema kojoj bi jedan od primarnih zadataka bio izgradnja dvorane za gimnastičare ali i poboljšanje uslova za treniranje bazičnih sportova.

Mladi paraćinski gimnastičari ne treniraju od početka pandemije korona virusa. Svi se u sekciji sportske gimnastike nadaju da će uskoro moći da se vrate u salu i da konačno počnu vežbanje na novim spravama.