Nove donacije paraćinskoj Gimnaziji

Nove donacije paraćinskoj Gimnaziji

Paraćinski gimnazijalci uskoro će biti u prilici da koriste nove računare što će im znatno olakšati savladavanje školskog gradiva. Novac za kupovinu računarske opreme u iznosu od 500 hiljada dinara Gimnazija će dobiti od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

U Gimnaziji se i ove godine vršio upis za novi IT smer, pa su učenicima praktično neophodni bolji računari. Zato je ova škola u martu konkurisala za projekat kompanije “CRH Srbija” od koje je dobila sredstva za kupovinu 6 novih računara i dodatne opreme kojom su unapređeni i poboljšani stariji računari.

Računarskom opremom kupljenom sredstvima kompanije CRH Srbija opremljen je jedan ceo računarski kabinet. Sa donacijom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Gimnazija će opremiti i druga dva kabineta u kojima se nalaze stariji računari koji ne podržavaju savremene programe za obradu slike i video materijala.

Prvi razred paraćinske Gimnazije pohađa 75 učenika, a na IT smeru koji u Gimnaziji postoji već dve godine ima njih jedanaestoro. Kupovina novih računara će najviše značiti njima, jer će oni veći deo školovanja provesti u računarskim kabinetima.

Leave a Reply