KKuK „Tigar“ iz Paraćina dobio nova kolica

KKuK „Tigar“ iz Paraćina dobio nova kolica

Klub košarkaša u kolicima „Tigar“ iz Paraćina će svoju igru moći da podigne na viši nivo, jer su od Ministarstva omladine i sporta dobili nova sportska kolica. Ona su napravljena po meri za trojicu košarkaša iz paraćinskog kluba među kojima je i Nikola Kato.

Ova donacija ne bi bila realizovana da nije bilo beogradske firme „Ottobock“ koja je KKuK „Tigar“ izašla u susret praveći kolica po meri. Košarkaši će ih koristiti i za trening i za utakmice.

Kolica koja je KKuK „Tigar“ dobio kako Nikola kaže, nisu za reprezentaciju i za veća takmičenja, ali svakako postoji velika razlika u odnosu na ona koja su do sada koristili. Najveće poboljšanje su kvalitetne gume i to što su kolica napravljena po meri članova kluba.

„Tigar“ ove godine neće igrati Prvu ligu Srbije, ali će učestvovati u novoj ligi 3 na 3 koja će se od aprila paralelno igrati sa Prvom ligom Srbije.

Nikola Kato je osnivač, predsednik, trener i igrač u KKuK „Tigar“ iz Paraćina. Pored dvojice igrača iz Niša, član ove četvorke je i Filip Jovanović, reprezentativac Srbije u ovom sportu i ponos KKuK „Tigar“. Filip je trenutno u Beogradu gde ima obaveze na fakultetu i sa pripremama za Evropsko prvenstvo koje će se igrati ove godine u Atini. Zbog nedostatka igrača u klubu Nikola poziva sve osobe sa nekom vrstom invaliditeta sa očuvanim gornjim ekstremitetima da se bave ovim izuzetno zanimljivim sportom.