Kako Paraćinci podnose visoke letnje temperature

Kako Paraćinci podnose visoke letnje temperature

Nakon perioda lošeg vremena, praćenog skoro svakodnevnom kišom i pljuskovima, stigle su nam prave letnje temperature iznad 30 stepeni. Zbog visokih dnevnih temperatura, sparine i visoke vlažnosti vazduha čak se i potpuno zdravi ljudi žale na vrtoglavicu, oticanje i probleme sa krvnim pritiskom. Ovakvo vreme je posebno opasno za decu, trudnice, stare i obolele od hroničnih bolesti. Pitali smo Paraćince kako podnose visoke letnje temperature.

Lagana ishrana, uzimanje dosta tečnosti, adekvatno odevanje i izbegavanje izlaganja suncu u najtoplijem delu dana saveti su lekara građanima kako da bolje podnesu letnju vrućinu. Neke od njih pitali smo na koji način će se rashladiti.

Do kraja dana biće malo svežije i vetrovito vreme uz maksimalnu temperaturu oko 28 stepeni, piše portal Meteo Paraćin. Sutra i u četvrtak ponovo nas očekuje veoma toplo vreme, sa temperaturama i do 35 stepeni. Po svemu sudeći od petka ponovo ulazimo jedan duži period nestabilnog vremena sa čestom pojavom kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom.