Kako je u vrtiću Guliver obeležen Savindan

Kako je u vrtiću Guliver obeležen Savindan

Ovako je počela priredba u vrtiću Guliver, povodom proslave  školske slave. Sveti Sava bio je prvi srpski prosvetitelj i arhiepiskop, a 27. januara se dugi niz godina obeležava sećanje na njegov život i dela. Mališani su uz igru i u narodnim nošnjama pevali himnu i recitovali pesme o Svetom Savi.

Savindan se u vrtićima tradicionalno obeležava svake godine. Zajedno sa vaspitačicama mališani iz svih vrtića Predškolske ustanove „Bambi” proslavljaju školsku slavu. U vrtiću Guliver je uz prigodnu svečanost i uz prisustvo sveštenika, koji je bio tu da sa decom iseče slavski kolač proslavljena slava Sveti Sava.

Deca svih uzrasnih grupa učestvovala su u priredbi, pa je tako svaka od njih spremila po nešto za svoj nastup kako bi se što bolje upoznali sa životom i delom Svetog Save.

Ovim povodom direktorka Predškolske ustanove „Bambi” Vanja Dojčić čestitala je svim đacima, malim i velikim, školsku slavu Sveti Sava i poručila im da budu dobri, vredni i da svojim postupcima učine svoje roditelje ponosnim.

Leave a Reply