Izložba Foto saveza Srbije „Pravoslavlje“ otvorena u Paraćinu
RTV Kanal M

Izložba Foto saveza Srbije „Pravoslavlje“ otvorena u Paraćinu

Izložbu „Pravoslavlje“, koja je postavljena u paraćinskom Kulturnom centru, čini 117 najboljih fotografija nastalih u periodu od osamdesetih godina dvadesetog veka, do 2019. godine. Njih su nakon konkursa Foto saveza Srbije izabrala tri majstora fotografije – dva sveštenika i jedan hadžija. Postavka, koja ima za cilj da afirmiše i promoviše pravoslavlje u njegovim mnogostrukim vidovima i oblicima, organizovana je povodom proslave osam stotina godina od sticanja samostalnosti Srpske pravoslavne crkve.

Među pedesetak autora iz Srbije i Republike Srpske čiju su radovi zastupljeni na izložbi nalaze se i tri fotografa iz Paraćina.

Zoran Purger zastupljen je sa pet, Maja Stošić sa četiri, a Slobodan Simić sa tri fotografije. Simićeve izložene fotografije nastale su u poslednjih desetak godina.

Premijera „Pravoslavlja“ je bila prošle godine u Beogradu, a nakon toga ove radove videli su i stanovnici Prijepolja, Zaječara i Zrenjanina. Paraćinska publika izložbu može pogledati u narednih desetak dana, nakon čega će, najverovatnije, biti preseljena u Čačak.