Izgorela stolarska radionica Rakić u Gornjoj Mutnici

Izgorela stolarska radionica Rakić u Gornjoj Mutnici

Porodica Rakić iz Gornje Mutnice kod Paraćina će 6. februar pamtiti do kraja života. Tog četvrtka rano ujutru u požaru im je izgorela stolarska radionica sa gotovo svim mašinama. Požar se sa radionice proširio i na krov kuće u kojoj žive.

Mlađa Rakić je treća generacija u stolarskom poslu a radionicu je 2001. godine nasledio od dede i oca, kasnije proširio i modernizovao. U ovom objektu pravili su nameštaj i drvenu stolariju, mašinama koje su sada gotovo neupotrebljive. Mlađa kaže da ga je strah da računa kolika je materijalna šteta.

Iako još uvek nisu dobili zvanične informacije o tome šta je prozrokovalo požar, Rakići kažu da je on najverovatnije posledica neipravnih električnih instalacija. Da nesreća bude još veća, rano jutros im je poplavljena kuća zbog kiše koja je počela da pada u ponedeljak uveče.

Rakići su za svega nekoliko sati ostali bez svega onoga što su godinama pravili i ulagali. Kako bi bar donekle ublažili nastalu štetu, pomoć im pružaju prijatelji i rođaci koji uveliko rade na sanaciji krova.

Iako vidno potreseni i sa knedlama u grlu, nadaju se da će uspeti da makar za početak saniraju krov i štetu koja je nastala u kući nakon poplave. Mlađa i Smiljana kažu da neće odbiti novčanu ili materijalnu pomoć svojih prijatelja i da će kada „stanu na noge“ i početi sa proizvodnjom svima vratiti pozajmicu. Ako treba i sa kamatom.