GENERACIJE – Agencija za nekretnine Heroldo

GENERACIJE – Agencija za nekretnine Heroldo

Jednu od vodećih agencija za nekretnine u Pomoravlju zajednički vode otac i ćerka. Radosav Janković osnovao je agenciju Heroldo još 1992. godine, a sada najveći deo posla vodi njegova ćerka Milena Ristić. Trenutak u kome je tadašnja država donela zakon kojim je omogućeno da se fizička lica bave prometom nekretnina iskoristili su Radosav i njegova supruga Lila koji su, po ugledu na posredničke agencije u inostranstvu, hteli da se medijatorstvom bave i u Jagodini.

Tako je u januaru 93. godine registrovana Agencija za nekretnine Heroldo što na esperantu – osmišljenom kao međunarodni jezik komunikacije – znači glasnik. Prva prodaja nekretnine obavljena je već u martu iste godine.

Iako porodična, agencija Heroldo je od starta imala zaposlene agente. Jankovići su posao razvijali zahvaljujući mnogobrojnim putovanjima van zemlje, pa tako i iskustvima koja su donosili iz inostranstva.

Radosav Janković je sada u penziji. Pre četiri godine prepustio je vođenje firme mlađoj ćerki Mileni. Kao dobar đak i odličan student provela je jednu godinu na razmeni studenata u Americi, 6 meseci je radila u Londonu i nije isprva zamišljala da će Heroldo biti njen profesionalni put.

Iako sada u digitalnom dobu nisu potrebne sveske u kojima bi se razvrstavale nekretnine i posao je dosta lakši, Radosav smatra da svako vreme ima svoje prednosti i mane. Sa druge strane Milena misli da se u vremenu početka rada Herolda, ne bi snašla.

Kada su kretali da rade, Jankovići nisu znali da će Heroldo kao sada imati tradiciju od skoro 30 godina poslovanja. Nekako su radili sa ciljem da prežive godinu, a tako su govorili i radnicima koje su zapošljavali. Milena na stvari gleda dugoročnije.

Milenin tata Radosav sa ponosom ističe da je zadovoljan gde je sada Heroldo, a i ponosan na svoju ćerku koja je u poslovanje unela dosta novina.

I na kraju se može reći da su razumevanje, nemešanje i međusobna podrška ključ uspeha Radosava Jankovića i Milene Ristić koji zajedno posluju u Heroldu i razvijaju firmu koja postoji već 27 godina.