Fudbaleri BSK Buljane pobednici opštinskog Kupa u fudbalu

Fudbaleri BSK Buljane pobednici opštinskog Kupa u fudbalu

Fudbaleri BSK Buljane osvajači su Kupa Fudbalskog saveza opštine Paraćin. Nakon devedeset minuta nijedna ekipa nije uspela da postigne gol pa je Buljane nakon penala pobedilo Borac 1950 iz Bošnjana.

Finale opštinskog Kupa odigrano je na stadionu u Drenovcu kojem je prisustvovalo nekoliko stotina gledalaca, a obe ekipe bodrili su navijači iz Buljana i Bošnjana. Poražena ekipa iz Bošnjana je prema mišljnju mnogih bila favotit za osvajanje trofeja, a ovaj stav imao je i predsednik Fudbalskog saveza opštine Paraćin Aleksandar Stevanović.

Epitet najboljeg pojednica na utakmici svakako pripada golmanu Marku Radisavljeviću, prinudnom rešenju na golu. Ovaj fudbaler po prirodi igra na poziciji štopera i već desetak utakmica čuva gol svoje ekipe. Marko je bio taličan i protiv Donje Mutnice u ¼ finalu kada je odbranio 3 penala, a silčno je ponovio i protiv Bošnjana.

Fudbalski klub BSK Buljane je u svojoj istoriji četiri puta osvajao pehar namenjen pobedniku Kupa FSOP. Pobednici su na stadionu u Drenovcu obeležili osvajanje trofeja sa svojim navijačima, a proslava je nastavljena u Buljanu i trajala je do kasnih večernjih sati.

Pred početak finala fudbalskog Kupa na stadionu u Drenovcu, otkriven je spomenik Miroljubu Krkiću Džordanu, dugogodišnjem fudbalskom radniku FK Napredak i predsedniku kluba.