Direktor Srbijavode u Svojnovu i Trešnjevici

Direktor Srbijavode u Svojnovu i Trešnjevici

Više od 500 hektara uništenih obradivih površina, danak su koji su meštani sela Svojnovo platili zbog neregulisanog toka reke Velike Morave. Morava, zbog čestog izlivanja, naročito u vreme većih padavina, uništava poljoprivredne kulture na zemljištu koje se nalazi pored obale.

Kako bi rešili ovaj problem, meštani Svojnova su se za pomoć obratili preduzeću Srbijavode, u čijoj je i nadležnosti vodotok Velike Morave. Njihovom pozivu odazvao se lično direktor Srbijavode, Goran Puzović, koji je sa svojim timom obišao Svojnovo i razgovarao sa meštanima.

Dolazak u Svojnovo, Puzović je iskoristio i da sasluša probleme koji meštani susednog sela Trešnjevica već tri i po godine imaju zbog nefunkcionisanja skele na Velikoj Moravi.

Nedostatak finansijskih sredstava i dozvola za rad su ono zbog čega skela na Moravi u Trešnjevici ne funkcioniše, rekli su u razgovoru sa direktorom Srbijavode meštani Trešnjevice. Puzović je i ovom prilikom istakao da će se potruditi da ideju o određivanju prioriteta, pronalasku najboljeg rešenja za ove probleme, kao i obezbeđivanje finansijskih sredstava za njihovo rešavanje, realizuje u što rkaćem vremenskom roku.

Na poziv meštana sela Svojnova i Trešnjevice, direktor JVP “Srbijavode” Goran Puzović, posetio je ova dva sela. Razlog za obraćanje direktoru “Srbijavode”, meštani Svojnova naveli su neregulisan tok reke Velike Morave zbog čega trpe veliku štetu, dok je Trešnjevcima problem nefunkcionisanje skele preko Morave.