Devet novih slučajeva infekcije koronom u Pomoravlju

Devet novih slučajeva infekcije koronom u Pomoravlju

Despotovac je jedina opština Pomoravskog okruga u kojoj nisu registrovani novi slučajevi infekcije korona virusom, pokazuju poslednji podaci Zavoda za javno zdravlje „Pomoravlje“ u Ćupriji.

Od poslednjeg izveštaja koji smo objavili 7. oktobra, zaključno sa 12. oktobrom na teritoriji Pomoravlja registrovano je 9 novih slučajeva obolevanja od kovida 19. Najviše ih je Ćupriji i Rekovcu, po 3, a zatim slede Jagodina, Paraćin i Svilajnac sa po jednim novim slučajem.

Od poslednjeg objavljenog izveštaja još dve osobe kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa su preminule. Jedna je iz Paraćina i jedna iz Ćuprije. Ukupan broj preminulih iz Pomoravlja od početka epidemije je 72.

Broj osoba iz Pomoravskog okruga kod kojih je od početka epidemije registrovano prisustvo korona virusa zaključno sa 12. oktobrom je 1386 – Ćuprija 478, Jagodina 377, Paraćin 290, Svilajnac 89, Despotovac 81, Rekovac 71.

U Pomoravlju je do sada testirano 8394 lica. Oparavilo se njih 1279, dok se 35 osoba i dalje nalazei na bolničkom ili kućnom lečenju.