Baka Zagorka sa 99 godina prodaje povrće na pijaci u Paraćinu

Baka Zagorka sa 99 godina prodaje povrće na pijaci u Paraćinu

Već pola veka 99-ogodišnjaZagorka Nikolić iz Tekije svakodnevno prodaje povrće na paraćinskoj pijaci. Ova vremešna, ali vitalna starica je rodom je iz Vranja, a sa porodicom se u Paraćin preselila pre 50 godina. Paraćincima nudi povrće koje sama gaji.

Baka Zagorka ima 4 unučeta i 8 praunučeta, ali oni joj ne pomažu onoliko koliko joj pomažu sin i snaja koji takođe imaju svoju tezgu na pijaci.

Baka Zagorkin muž je umro pre više od godinu dana i otkako njega nema ona sve radi sama. Nasledila je muževljevu penziju koja je mala. Zato ovoj starici prodaja na pijaci, pored razonode, služi i da dodatno zaradi novac.

Porodica Nikolić je ranijei čuvala i svinje, seća se Zagorka, ali vremenom je to postajalo sve teže, pa se ona sama sada bavi samo sadnjom povrća. Ipak, priznaje da od poljoprivrede i od slabe zarade na pijaci ne može normalno da se živi.

Iako zarada nije Bog zna kolika, vremešna Zagorka Nikolić ne planira da prestane sa proizvodnjom i prodajom povrća na pijaci. To joj je jedini izlazak iz kuće  i prilika da bude među ljudima što je održava u životu.

Leave a Reply