Atletski klub „SFS Borac”

Atletski klub „SFS Borac”

Atletičari Atletskog kluba „SFS Borac“ ne posustaju.Posle pauze od mesec i po dana bez treninga za vreme vanrednog stanja, redovnim aktivnostima vratili su se već 2. maja. Treniraju skoro svakog dana na stadionu Borac podižući formu za predstojeća takmičenja. Ove godine, pre početka vanrednog stanja u Srbiji, učestvovali su na četiri državna i na jednom balkanskom prvenstvu gde su ostvarili odlične rezultate, a među njima je i zlatna medalja u disciplini sportskog hodanja.

Atletski klub „SFS Borac“ ima bogatu istoriju što potvrđuju brojne medalje, nagrade i trofeji. Najveću zaslugu za to ima Srboljub Nikolić, čovek koji je osnovao ovaj klub i koji i dan danas svoje znanje prenosi na najmlađe članove.

Trening u doba epidemije atletičarima ne predstavlja veliki problem jer se najveći deo treninga i odvija na atletskoj stazi na otvorenom.

AK „SFS Borac“ nastao je 1997. godine. Pre epidemije korona virusa u klubu je bilo oko 50 članova, a trenutno ih ima oko 40. Najmlađi članovi kluba imaju 8, a najstariji oko 60 godina.

Jedno od takmičenja na kom bi članovi kluba želeli da učestvuju u narednom periodu je Svetsko prvenstvo u atletici koje bi trebalo da bude održano u septembru u Torontu. Ipak, zbog finansijskog stanja, ali i zbog epidemije korona virusa, izgleda da na ovo Svetsko prvenstvo neće otići.

Leave a Reply